Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

01 jún. 2011

Az új öt ajtós Lancia Ypsilon-hoz is elérhetõ a „Nemzetközi Év Motorja 2011” díjat elnyerõ TwinAir erõforrás

A Fiat Powertrain forradalmi TwinAir motorja a „Nemzetközi Év Motorja 2011.” díjak kiosztása során nem kevesebb, mint négy elismerésben részesült, és minden kategóriában, amelyben elindult, jobbnak bizonyult vetélytársainál.

Az új öt ajtós Lancia Ypsilon-hoz is elérhetõ a „Nemzetközi Év Motorja 2011” díjat elnyerõ TwinAir erõforrás

 A Fiat Powertrain forradalmi TwinAir motorja a „Nemzetközi Év Motorja 2011." díjak kiosztása során nem kevesebb, mint négy elismerésben részesült, és minden kategóriában, amelyben elindult, jobbnak bizonyult vetélytársainál.

 A 36 ország 76 szakújságírójából és autóipari szakértõjébõl álló zsûri nem csupán saját méretosztálya (1.000 cm3 alatt) legjobbjának választotta meg a TwinAir motort, hanem az összesítésben legjobbnak ítélt erõforrásnak járó „Nemzetközi Év Motorja 2011." díjat is az olasz kéthengeresnek osztotta ki. A Fiat Powertrain TwinAir erõforrása emellett a „Legjobb Új Motor 2011." és a „Legjobb Zöld Motor 2011." díjakat is megkapta.

 Miután tavaly az 1.4 MultiAir Turbo nyerte el a „Nemzetközi Év Motorja 2010." díjat, a TwinAir mostani, páratlan sikere még inkább megerõsíti a Fiat Powertrain piacvezetõ pozícióját a modern technológiai tartalommal felruházott, alacsony környezeti terhelésû, kis lökettérfogatú erõforrások fejlesztése és gyártása terén.

 A jelenleg 85 LE Turbo kivitelben az új ötajtós Lancia Ypsilon-hoz és Fiat 500/500C modellhez rendelhetõ  TwinAir erõforrás a közeljövõben 65 lóerõs szívó kivitelben, egy még erõsebb, 105 lóerõs turbós változatban (kategóriaelsõ 120 LE/liter fajlagos teljesítménnyel), továbbá egy környezetbarát, 80 LE Turbo Bi-Fuel kettõs üzemû verzióban is megjelenik. A méretcsökkentés (downsizing) filozófiájának esszenciáját képviselõ TwinAir motorcsalád kiváló hatásfokú tagjai a kifinomult MultiAir technológiát hasznosítva valósítanak meg intelligens szívószelep-vezérlést, ami ragyogó teljesítményszintet, továbbá ezzel egy idõben szélsõségesen alacsony üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátás eredményez.

 A zsûri tagjai igen hízelgõen beszéltek a TwinAir motorról: „Íme a bizonyíték, hogy az agresszív méretcsökkentésnek nem kell harmatos teljesítménnyel együtt járnia. Ez a parányi kéthengeres ráadásul nem csak meglepõen nyomatékos és lenyûgözõen takarékos, de karakteres motor is" - John Carey, Wheels

 

Iratkozzon fel a hírlevélre.

IRATKOZZON FEL MOST