12 december 2013

A Fiat Tychy gyára elnyerte a „Világszínvonalú Gyártás” arany fokozatát

A Fiat vállalatcsoport lengyelországi üzeme a World Class Manufacturing (WCM, világszínvonalú gyártás) arany szintjére lépett. A WCM a világon az egyik legszigorúbb szabványgyűjteményt jelenti a gyártóüzemek és- folyamatok integrált menedzsmentje területén, amely többek között a biztonságot, a környezetvédelmet, a karbantartást, a logisztikát, valamint a minőséget szabályozza.

Az évek során több jelentős befektetést hajtottak végre a tychyi üzemben, amely 1975-ben kezdett működni. A létesítmény mára a világ egyik legfejlettebb autóipari üzemévé nőtte ki magát. Jelenleg Fiat 500, Abarth 500, Lancia Ypsilon és Ford Ka modelleket állít elő. A szintén Lengyelországban található Bielsko-Bialai gyár, ahol az 1,3 literes MultiJet dízel és a 0,9 literes TwinAir benzinmotorok készülnek, tavaly szerezte meg ugyanezt a fokozatot.

A világ számos vezető gyártója bevezette már a WCM szabványgyűjteményét. Az eljárás kiterjed a gyártási folyamatok valamennyi területére: a biztonságra, a minőségi és fenntartási rendszerekre, valamint a logisztikai és a munkahelyi ergonómia optimalizálására is. Okleveles auditorok értékelik ki rendszeres időközönként az elért eredményeket, és 0-tól 100-ig terjedő skálán osztályozzák az üzemeket. A minősítési folyamat során háromféle közbenső fokozat szerezhető - bronz, ezüst, arany - a végső világszínvonalú gyártás szint elérése előtt.

2006 óta majdnem minden Fiat-üzem csatlakozott a WCM-programhoz. Közülük összesen 58-at legalább egyszer díjazott a WCM Szövetség, amely ékesen bizonyítja, hogy a vállalatcsoport ipari tevékenységei folyamatosan javulnak és egyre versenyképesebbekké válnak.

A törökországi Bursában működő Tofas üzem mindössze néhány héttel ezelőtt kapott díjat, a Fiat Csoport olaszországi Pomigliano d'Arcoban található gyára pedig júniusban szerzett WCM arany fokozatot.

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés